Tibetan singing bowl

Klankschalen zijn samengesteld uit de traditionele 12 metalen: goud, zilver, kwikzilver, koper, ijzer, tin, lood, zink, meteoriet, ibismiet, loodglans en pyriet. Verder bevat de legering nog een stuk van een oude klankschaal als transformator van oude wijsheid. De samensmelting van de metalen bepaalt de trillingskwaliteit en de klank van de schaal. Door de vorm gaan er veel vibraties naar beneden.

Klankschalen behoren tot de groep van boven toonrijke instrumenten ( net als de gong, tunning forks, … ) ZE klinken en trillen volgens natuurlijke intervallen. Het kan soms “onharmonisch” lijken omdat wij in het westen deze natuurlijkheid van klank niet meer gewoon zijn. Hier creëerden we de kunstmatige toonafstanden en ritmes. Door de natuurlijke intervallen worden de boventonen volledig behouden, waardoor we op een heel speciale manier geraakt worden door deze klanken.

Je word je meer bewust van je lichaam, je emoties en je denken. Als je je open kan stellen, val je stil en heb je de neiging om naar binnen te keren. Heel vaak ervaar je een diepe rust en vrede.